Wir sehen uns in Nürnberg 2015.
29.September bis 1.Oktober.

Headerbanner

Aș fi în favoarea acordării unor recunoașteri suplimentare NP-urilor experimentate

16. Februar 2020 | Kieu Bui

Aș fi în favoarea acordării unor recunoașteri suplimentare NP-urilor experimentate

Hopa. Cred că a fost destul de evident că acesta a fost debutul meu în scrubs.

În acea zi am făcut un tur al spitalului. Am observat felul în care mă simțeam purtând ținuta profesională adecvată. M-am simțit mândru, emoționat, nervos și încrezător, în același timp.

Vineri, ultima zi a săptămânii de introducere, am lucrat în laboratoarele de simulare, unde am exersat pregătirea paturilor, pregătirea paturilor ocupate și efectuarea băilor de pat. De asemenea, am învățat cum să ne luăm reciproc tensiunea arterială. Am fost uimit că această abilitate nu mi-a venit în mod firesc. De fiecare dată când profesioniștii din domeniul sănătății mi-au luat tensiunea arterială în trecut, au făcut-o să pară atât de ușor, dar când am încercat prima dată să o stăpânesc, abia auzeam ceva care venea prin stetoscopul meu. Știu că, într-o zi, administrarea tensiunii arteriale va deveni a doua natură pentru mine, dar este încă puțin greu de imaginat acea zi chiar acum!

Gloria Rothenberg, originară din Livingston, N.J., a finalizat recent un stagiu de vară la MedPage Today și este acum student la asistență medicală la Universitatea Vanderbilt din Nashville. Relatările ei despre program și experiențele sale vor apărea din când în când în acest spațiu.

Ultima actualizare 28 noiembrie 2017

FILADELFIA – Nu au existat dovezi că utilizarea marijuanei a fost asociată cu un risc crescut de accident vascular cerebral ischemic la adolescenÈ›i È™i adulÈ›i tineri, a spus un cercetător aici.

Dar este prea devreme pentru a aprinde o articulație de sărbătoare, a avertizat Tara Dutta, MD, de la Universitatea din Maryland Medical Center din Baltimore.

Ea și colegii ei au realizat un studiu de caz-control care a acoperit o perioadă de 16 ani în zona Baltimore-Washington, pentru a vedea dacă persoanele cu accident vascular cerebral au fost mai susceptibile de a fi consumatori de marijuana, a raportat ea la reuniunea anuală a Academiei Americane de Neurologie. .

Puncte de actiune

Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

"Datele noastre nu au fost acceptate" o legătură între riscul de droguri și accident vascular cerebral, a declarat ea pentru MedPage Today după prezentarea sa orală.

Dar ea și experții externi au fost de acord că prejudecățile inerente ale studiului, combinate cu modificări ale marijuanei de-a lungul timpului, înseamnă că este prea devreme pentru a oferi medicamentului o factură curată de sănătate a AVC.

Problema devine din ce în ce mai importantă: mai multe state fie au legalizat, fie iau în considerare legalizarea marijuanei, iar AAN i-a dat un deget mare în unele cazuri.

Intr-adevar, "pacienții întreabă cu siguranță despre asta," a comentat Lori Billinghurst, MD, de la Spitalul de Copii din Philadelphia, care nu a făcut parte din studiu, dar care a co-moderat sesiunea la care a fost prezentat.

Pentru a clarifica problema, Dutta și colegii au comparat 751 de persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani, care au avut un accident vascular cerebral între 1992 și 2008 cu 815 controale sănătoase, care au fost asortate cu cazuri de vârstă, rasă și sex.

Cazurile și controalele au fost întrebat despre consumul ilicit de droguri și cei care au raportat consumul de cocaină sau alte droguri vasoactive au fost excluși, a spus Dutta.

Pentru cazuri, data de referință a fost ziua accidentului vascular cerebral, în timp ce pentru controale data de referință a fost fie ziua în care a avut loc interviul, fie aceeași zi a săptămânii ca și cazul potrivit.

În general, a raportat ea, cazurile au fost puțin mai vechi decât martorii, au fost mai susceptibile de a avea antecedente de diabet și hipertensiune și au fost fumători actuali mai des. Pe de altă parte, au fost mai puțin probabil să fie consumatori actuali de alcool.

ÃŽntr-o regresie logistică utilizând persoane care nu folosiseră niciodată marijuana ca referință, a existat o diferență mică între cazuri È™i controale, indiferent de ultima dată când au consumat drogul – în 24 de ore, o lună sau un an de la data de referință.

Singurul indiciu al unei asociații a fost că mai puține cazuri decât controalele au raportat fumatul de marijuana cu mai mult de un an înainte de data de referință, a raportat Dutta.

Dar este puțin probabil ca acesta să fie un adevărat efect protector, a avertizat Billinghurst.

De asemenea, este posibil ca rezultatele să fi fost afectate de tendința de rechemare, deoarece cazurile au fost adesea întrebat despre consumul de marijuana la ceva timp după accidentul lor cerebral, a spus Dutta.

Ea a adăugat că numărul persoanelor care au raportat utilizarea recentă a fost relativ mic și nu a fost posibil să scoată din gură utilizatorii grele.

Dar ea a declarat pentru MedPage Today că lipsa aparentă a unui efect nu înseamnă că medicii pot ignora riscurile medicamentului. "Trebuie să examinăm prescripția marijuanei de la caz la caz," a spus ea, luând în considerare atât medicamentul, cât și alți factori de risc pentru accident vascular cerebral.

Studiul "ar trebui să fie liniștitor" persoanelor care au fumat marijuana în anii 1960 sau 1970, a comentat Jennifer Majersik, MD, de la Universitatea Utah din Salt Lake City, care nu a făcut parte din studiu, dar care a co-moderat sesiunea la care a fost prezentată.

Însă studiul a avut mai puțin de 10 persoane în fiecare grup care au raportat că fumează marijuana în termen de 24 de ore de la datele de referință, a declarat ea pentru MedPage Today.

În practica ei, când consumatorii de marijuana prezintă un accident vascular cerebral "de obicei este [după] o utilizare destul de recentă," ea a spus.

Ultima actualizare 05 mai 2014

Dezvăluiri

Dutta nu a raportat conflicte de interese.

Sursa primara

Academia Americană de Neurologie

Referință sursă: Dutta T și colab. "Utilizarea marijuanei și riscul de accident vascular cerebral ischemic: Studiul de prevenire a accidentului vascular cerebral la adulții tineri" AAN 2014; Rezumat S55.003.

Într-o postare anterioară, Gloria Rothenberg a scris despre faptul că se simte diminuată în pregătirea asistentelor medicale, deoarece ea și alți studenți din Universitatea ei Vanderbilt "circuit rapid" programul nu a funcționat anterior ca asistente medicale la pat. A atras mai mult de 50 de comentarii, majoritatea criticând programul și altele ca acesta.

Înainte de a începe să răspund la comentariile de la postarea mea anterioară, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicare. Apreciez că atât de mulți dintre voi ați avut timp să vă explicați opiniile și procesele de gândire din spatele lor.

Deși nu voi putea aborda fiecare comentariu individual, aș dori să discut câteva dintre principalele teme pe care comentarii le-au împărtășit.

Ca răspuns la cei care și-au exprimat îndoielile cu privire la abilitățile mele la pat, vă asigur că cele trei semestre ale cursurilor mele și 700 de ore clinice în plus către licența mea de RN au fost riguroase. Studenții din cohorta mea au fost provocați și împinși la limitele noastre. Deși este posibil să nu fi acumulat experiențe de lucru în unități de terapie intensivă (UCI) sau în secții de urgență (DE), am făcut o rotație prin diferite setări de îngrijire, inclusiv etajele spitalelor de internare, unitățile de pediatrie, unitățile obstetricale, spitalele psihiatrice și agențiile comunitare. Am stat la examene săptămânale și am fost nevoiți să ne dedicăm aproape tot timpul studiilor noastre.

Înțeleg că acest lucru nu este echivalentul a lucra ca asistentă medicală la noptieră timp de cinci sau 10 ani. Cu toate acestea, unele dintre comentariile postate au făcut să pară că mi-am semnat pur și simplu numele pe o linie punctată și mi s-a înmânat în schimb o licență RN. Am vrut să profit de această ocazie pentru a explica exact cât de intens a fost anul.

Aș dori, de asemenea, să răspund celor care au adus în discuție diferențele dintre formarea NP și formarea PA. Medicii asistenți trebuie să completeze mai multe ore clinice și rotații decât NP-urile, dar acest lucru este logic din câteva motive. În primul rând, PA trebuie să finalizeze mai multe ore, deoarece nu au obținut o licență RN, cum ar fi NP. În al doilea rând, PA trebuie să finalizeze mai multe rotații deoarece nu sunt specializate, în timp ce NP-urile sunt specializate.

Nu, nu am finalizat o rotație NP în obstetrică, chirurgie sau medicină de urgență, dar asta se datorează faptului că aceste specialități sunt toate în afara domeniului meu de practică desemnat! PN începe cu o specialitate. Din acest motiv, este logic ca gradul unui NP să necesite mai puține rotații și mai puține ore clinice decât pentru un PA.

Aplaud PA și educația lor. Cred că este îngrijit să ai o varietate de opțiuni de carieră și o gamă largă de practici. Cu toate acestea, ca viitor FNP, nu sunt obligat să îndeplinesc aceleași cerințe educaționale ca un AP, deoarece domeniul meu de practică este mai specific. Cerințele mele sunt diferite. Nu mai bine sau mai rău, ci diferit.

Cele 630 de ore clinice relevante pe care le acumulez mă vor pregăti să fiu un furnizor sigur și eficient în cadrul asistenței medicale primare. S-ar putea să-mi ia câțiva ani să încep să exersez la maxim, dar același lucru este valabil și pentru un profesionist de aproape orice fel.

Unii dintre voi au adus în discuție nomenclatura și și-au exprimat problemele legate de cuvânt "asistent medical" în titlul meu. Recunosc validitatea acestui argument și aș fi interesat să aud sugestiile dvs. despre ceea ce ar putea fi numit NP rapid. Cred că utilizarea a doi termeni separați pentru NP-uri cu experiență la nopți și NP-uri rapide ar ajuta la distingerea celor două tipuri. Aș fi în favoarea acordării unor recunoașteri suplimentare NP-urilor cu experiență.

Îmi iau în considerare comentariile pe care le-ați scris și le folosesc deja ca motivatori pentru a lucra mai mult în studiile mele și în orele clinice. De asemenea, am început să lucrez cu jumătate de normă la o instituție de asistență medicală calificată în rolul RN. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți gândurile și sentimentele.

Gloria Rothenberg, originară din Livingston, NJ, a finalizat un stagiu de vară la MedPage Today în 2016 și este acum student la asistență medicală la Universitatea Vanderbilt din Nashville începând din septembrie 2016. Conturile ei despre program și experiențele sale apar din acest spațiu din când în când timp. Ratele anterioare pot fi vizualizate aici.

Ultima actualizare 14 aprilie 2018

Am început școala de asistență medicală fără un background de asistență medicală, excluzând https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/ cursurile premise care erau necesare pentru admitere. Când voi termina în august, îmi voi fi obținut permisul de asistent medical înregistrat (RN) și voi fi calificat să stau la consiliile de asistență medicală de familie (FNP).

Acest tip de program este menționat ca un masterat accelerat la nivel de bază și pregătește persoanele cu diplome de licență care nu alăptează să devină NP în aproximativ doi ani.

Am aflat acum că mulți RN veterani și NP care au lucrat anterior ca RN, dezaprobă această cale de a deveni NP. Aceste asistente medicale cred că a lucra ca asistentă medicală la pat nu este în detrimentul carierei noastre de NP.

De multe ori se uită în jos și la noi și ne fac să ne simțim ca și cum am trăda cumva asistența medicală în ansamblu.

Artikeltrenner Zurück zur Artikelübersicht

Kommentare sind geschlossen.